Societatea de binefacere don orione va beneficia

Societatea de Binefacere „Don Orione” va beneficia de fonduri europene pentru implementarea proiectului ,,Provocari comune si cooperare pentru gestionarea patrimoniului natural transfrontalier”
Prin intermediul acestui proiect, Societatea de Binefacere „Don Orione”, în colaborare cu partenerii sai de proiect din Ungaria, Camera de Comert si Industrie a Judetului Békés si Parcul National Crisuri – Mures din acelasi judet, si-au propus îmbunatatirea colaborarii transfrontaliere dintre România si Ungaria în domeniul managementului si promovarii patrimoniului natural al zonei transfrontaliere.
Proiectul a fost depus spre finantare de catre Societatea de Binefacere “Don Orione” Oradea în colaborare cu partenerii de proiect în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020.
Pe data de 18 ianuarie 2018 liderul de proiect a primit înstiintarea oficiala privind aprobarea finantarii proiectului. Momentan este în curs de derulare etapa de semnare a contractului de finantare a proiectului.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, activitatile bilaterale derulându-se în perioada 1 martie 2018 – 29 februarie 2020. Bugetul total al proiectului este de 1.117.788,09 Euro, din care 400.100 Euro revin Societatii de Binefacere “Don Orione”, 630.000 Euro revin Parcului National Crisuri – Mures din judetul Békés, iar 87.688,09 Euro revin Camerei de Comert si Industrie a judetului Békés.
Obiectivele proiectului sunt:
– Sprijinirea dezvoltarii atractiilor turistice competitive, realizate prin cooperare bilaterala, atractii care contribuie la diversificarea produselor turistice din regiunea transfrontaliera;
– Îmbunatatirea capacitatilor integrate ale managementului de mediu cu scopul protectiei si utilizarii durabile a patrimoniului natural si a resurselor
– Sensibilizarea publicului cu privire la importanta protectiei durabile si a dezvoltarii patrimoniului natural din aceasta regiune transfrontaliera.
În ceea ce priveste activitatile proiectului ,,Joint Challenge and Joint Cooperation for the Management of Cross-Border Natural Heritage” (Provocari comune si cooperare pentru gestionarea patrimoniului natural-transfrontalier), derulate de catre partea romana, dorim sa amintim urmatoarele:
1. Vom pune bazele unui Refugiu Turistic în localitatea bihoreana Zece Hotare, comuna Suncuius. Mai exact, vom construi un spatiu destinat turistilor, care vor sa poposesca si sa admire frumusetile naturale beneficiind în acelasi timp de anumite facilitati cum ar fi: acces la curent electric, utilitati, servicii de prim ajutor, spatii de informare turistica etc. Acest popas turistic va fi prevazut si cu un Observator pentru a putea admira de la înaltime peisajul. Refugiul va fi accesibil si persoanelor cu dizabilitati motorii (fiind dotat cu un lift)
2. Vom organiza rute tematice cu scop educational în aceste zone si vom participa la igienizarea unei largi suprafete de teren Natura 2000 pentru a-i reda frumusetea pe care o merita.
3. Vom organiza programe educationale pentru copii si tineri, cu privire la biodiversitate si protectia naturii, tintind pe termen lung formarea unei atitudini sanatoase cu privire la protejarea patrimoniului natural. Ne propunem sa transmitem tinerilor iubirea pentru natura prin multiple activitati, cum ar fi: scoala în natura, cursuri despre natura, înfiintarea unei mini gradini zoologice si botanice.
Pentru mai multe informatii despre proiect contactati-ne la nr. de tel. 0359/409729 sau consultati paginile de internet www.oradea.donorioneromania.ro, www.ldo.ro sau pagina de facebook a Societatii de Binefacere “Don Orione”.
www.interreg-rohu.eu
Continutul acestui articol nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.